Turanbefaling: Husafjell

På søndag ville vi ut på fjelltur, som vi ofte gjør i helgene. Været var nydelig, med strålende høstsol og en krisp, kald luft. Vi har alltid litt vanskeligheter for å bestemme oss for tur, og det ble som vanlig bestemt rett før vi drog. Valget ble Husafjellet i Veraland, som viste seg å være et perfekt valg!Turen til Husafjell er relativt kort, og kan for eksempel gjøres en ettermiddag slik vi gjorde. Vi brukte ca 2 timer tur/retur, inkludert en god pause på toppen. Jeg vil allikevel beregne 2 timer tur/retur pluss eventuelle pauser. Distansen er ca 4 km t/r. 

For å komme til Husafjell kjører du mot Lauvik, og tar av like før Tengesdalsvannet. Det viser et gult skilt mot Veraland til venstre, hit kjører du av. Videre oppover veien kjører du helt til du kommer til en gård med en parkeringsplass. Husafjell er faktisk det fjellet du ser rett ved parkeringsplassen, opp dit skal vi :)

Når du begynner turen, går du først et bittelite stykke på en grusvei. Så er det skiltet mot Husafjell til høyre, inn på jordet. Det er en godt merket løype med masse røde merker oppover. Turen går først i gress på jordet, før det blir litt stigning og etterhvert enda litt mer. Det er gode stier og relativt enkelt å gå i jevn motbakke, så kondisjonen min fikk prøve seg litt :) 

Vel på toppen ble vi møtt av en storslått utsikt, 472 meter over havet! Her ser du både til Jæren, Sandnes, Kvitsøy og Jørpeland. Vi fant oss en lun plass i sola, og nøt nisten og kaffien vår. Turen er en av "10 på topp i Sandnes", og kan virkelig anbefales.

GOD TUR :)

 

Én kommentar

Veronika BS

23.10.2015 kl.20:46

Fine bilder! Ser så fint ut :)

Skriv en ny kommentar

hits